top of page

Vinter 
 
Afventer datoer 2025
 
Langsomhed, hvile, kreativitet og rødder

Retrætet er en mulighed for at kultivere og fordybe dit selv-kærlige forhold i samspil med naturen og i et fællesskab, hvor alle mødes med samme intention.

På retrætet praktiserer vi mindfulness og selv-medfølelse, og der inddrages meditationer og øvelser fra Mindful Self-Compassion (MSC) og Internal Family Systems (IFS). Naturen inddrages aktivt som støtte og læremester.

Vinterens energi inviterer os til langsomhed, hvile, kreativitet og at slå rødder i vores værdier og i vores stille væren. Om vinteren løber kraften under jorden. Det ses i naturen og særligt hos træerne. Her trækkes kraften ned i rodnettet, hvor der samles energi og kraft til at spire til foråret. Hvis vi med vågenhed giver os tid at lytte indad og nedad, kan vi forbinde os til samme kilde af kraft. En kraft, der i sin langsomhed kan være ladet med ro, indsigt og kreativitet. Det er en langsom og nænsom vej, og den går gennem praktisering af mindfulness, selv-venlighed og at være i naturens stille vinterrum. Fra dette sted kan du starte det nye år og fra dette sted, kan du se tilbage og sige farvel til året, der er gået.

På dette retræte væver vi vores selv-medfølelse og accept ind i vinterens mulighed og vi lader årsskiftet hjælpe os med at sætte intentioner for forårets kommende vækstsæson. Der er mulighed for en kærlig undersøgelse af hvilke blokeringer, du kan have omkring netop disse temaer og denne årstid.

Der indlægges perioder med stilhed og god tid til at være i naturen.

”Du kan kun læne dig ind i vinterens favn og tillade dig selv at sanse, at mørket er svangert med spirende Liv, der bryder frem, når tid er” - - Tanja Fievé Eskesen

Du finder al praktisk information om retrætet længere nede på siden.

Snedækkede træer
Trægren i sneen

Praktisk Information

Sted: Kirsebærgården i Odsherred. Læs mere her

Afventer datoer for 2025

Tidspunkt: Fredag kl. 15.00 til Søndag kl. 17.00

Deltagerpris: 5100 kr. inkl. alt: kost, logi, undervisning i delt værelse

Tillæg for enkeltværelse: 1300 kr.

 

Minimum 8 deltagere max 10 deltagere

Målgruppe:

Retrætet er for kvinder som ønsker at fordybe sig i et selvkærligt forhold i et trygt fællesskab i forbundethed med naturen. Du har stiftet bekendtskab med meditation, mindfulness eller selv-medfølelse enten fra terapi eller kurser, men behøver ikke at have en lang erfaring med nogen af delene.

 

Grupperne kan være særlig gavnlig for dig, der til dagligt arbejder professionelt arbejder med at hjælpe andre (psykologer, læger, sygeplejersker, undervisere med flere). Dette gælder også. hvis du står i krævende omsorgsroller i dit privatliv som fx pårørende eller i forældreskabet. Retræterne er en mulighed for at tage hånd om den udmattelse, udbrændthed og relations-træthed, der til tider kan knytte sig til omsorgsrollen.

I alle tilfælde gælder det, at du er i generel personlig balance. Kurset er ikke for dig, der pt. lider af en alvorlig psykisk lidelse samt står i akut krise og tab. Disse tilstande kræver terapeutisk hjælp, hvilket ikke tilbydes i gruppen. Skriv til mig, hvis du har brug for terapeutisk hjælp eller blot er i tvivl om det er nu, du skal på retræte.

Retrætet er 100 % alkoholfrit

 

FAQ

Anbefaling

Signes retræte har gjort et helt særligt og skelsættende indtryk på mig. Jeg oplevede, at det rum, Signe inviterede ind i, skabte en hel unik mulighed for at skabe forbindelse både indadtil til mig selv, til den gruppe af kvinder, jeg var sammen med og til naturen. Jeg er stadig helt ør af lyksalighed over bekendtskabet med Signe og hendes blanding af knivskarp faglighed og hengivelse til den kreative fælles-menneskelige urkraft. 

Pernille Ekeløf,

Psykolog

bottom of page